tiistai 8. huhtikuuta 2025

                                    SUURI NUUDELIPOUSTAUS II


Niin ne nuudelivuodet vierivät ja eilisistä kulhollisista on muistona enää vain katkera arvostelu ja huono arvosana. Edellisestä postauksesta ehti vierähtää jo kolme vuotta. Tuona aikana nuudelien kulutus hidastui, perheenjäsenet vaihtuivat ja keittiömestarista kuoriutui pesunkestävä luopio. Tekstejä syntyi hyvin epäsäännöllisesti ja tämä seuraava onkin kokoelma arvosteluita vuosilta 2021-2024, suurin osa vuonna 2023 suoritetun ryhtiliikkeen satoa. Näin tullee (ei savoa tai karjalaa, vaan potentiaalimuoto) todennäköisesti myös jatkuman.




             Itsuki Kumamoto Mokkosu Ramen


Hyinen talvi on takana ja nuudelikesän troopilliset tuulet puhaltavat taas. Ramenkulhon muotoinen aurinko polttaa selkää, radiot soittavat nuudelilauluja ja ihmiset tanssivat kaduilla ja taputtavat käsiään yhteen nuudelien ylistykseksi. Edellisnuudelikesän vieroitusoireet ovat historiaa ja syömäpuikot on vedetty laatikosta esiin. Täten on taas aika jatkaa samalla tyylillä ja syödä nuudeleita.


Ensimmäisenä arvosteluvuoroon pääsi erikoinen Itsukin Kumamoto Mokkosu Ramen. Japanin kielessä vielä varsin vaatimaton vasta-alkaja, hajamielinen keittiömestari huomasi lukea tuoteselosteen vasta muutama päivä heräteostoksen tehtyään ja yllättyi hankkineensa valkosipulin makuisen nuudelisopan. Paketin suorat nuudelit erottuivat edukseen sekä marketin hyllyllä, että myöhemmin sopassa. Myös paketin muu sisältö oli hyvin erilainen kuin mihin ollaan totuttu. Gargantuaalinen maustepussukka saosti keiton herkullisen näköiseksi ja makuiseksi ja sai aikaan vaikutelman hieman laadukkaamman tason ravintolan antimista. Mausteöljy oli mustaa. Ensimmäinen lusikallinen lientä räjäytti kaikki aistit ja oli aivan uskomattoman hyvää. Valkosipuli kyllä maistui läpi, muttei ollut totaalisen dominoiva, kuten olisi odottanut. Sopasta tuli mieleen perinteikkäämpi lihainen tonkotsu, mutta  valkosipulilla. Nuudelien koostumus oli myös sitä parempaa laatua ja vaikkeivät liemestä juuri lihoneetkaan, imivät ne kuitenkin makua mukavasti itseensä. Jos tämä Kumamoton prefektuurin erikoisuus oli näin hyvää, niin voivatko muut kyseisen firman tuotteet olla jopa vielä parempia? Jos tulee vielä vastaan, niin ostoskoriin putoaa hetkeäkään epäröimättä. 4,5 / 5









                                    Nongshim Soon Veggie Ramyun

Vuorossa on korealainen vegenuudeliannos. Nongshim oli ennestään tuttu voimakkaasta markkinoinnistaan sosiaalisessa mediassa. Yhtiön Instagram-kuvat olivat useasti saaneet keittiömestarin kielelle veden. Kuitenkaan vegenuudelit eivät koskaan olleet liiemmin aiheuttaneet positiivisia tunteita. Miksi kasvisnuudelien pitää aina tulla vihreissä pakkauksissa? Paketin avattua ennakkoluulot kuitenkin helpottivat. Vihannespussi sisälsi porkkanaa ja sellerikaalia ja nuudelikiekko oli pyöreä, mikä on aina hyvä enne. Myös soppajauheen voimakas tuoksu muutti mielikuvaa vegenuudelien mauttomuudesta. Sudennälkäisen ja naiivin keittiömestarin yritys nauttia annos ilman juotavaa epäonnistui. Ei se niinkään tulinen ollut, mutta sinnepäin, mausteita oli uhrattu näihin reilusti. Nämä maistuisivat varmasti kylmänä talvipäivänä. Nuudelit itsessään olivat hyvin paksuja ja hetken sopassa uituaan erittäin maukkaat. Kokemus oli hyvin positiivinen ja särki keittiömestarin pinttyneet ja vanhanaikaiset mielikuvat. Siitä syystä        4 / 5




                                        Oyakata – Japanese Classic
Tällä kertaa heräteostoksena tarttui Redin K-Supermarketista alennussushin kylkiäiseksi japanilaisen Oyakatan Puolassa valmistettu Japanese Classic- kuppinuudeliannos. Vaikkei tätä ostaessa varsinaisesti blogin jatkaminen ollutkaan mielessä ja vaikka tätä annosta ei valmistettukaan täysin samalla tyylillä muiden arvosteltujen nuudelien kanssa, vaan kuppimuotonsa vuoksi lisäämällä kuumaa vettä, pääsee tämä annos arvosteluun kaikesta huolimatta. Nyt on nimittäin löytynyt selvästi blogin muista nuudeleista erottuva annos, eikä pelkästään muovisen kuppinsa vuoksi. Ennen maustepussin lisäämistä soppaan pelkästään vihanneshileiden kanssa keitetyt nuudelit tuoksuivat vielä oikein hyvältä, miltei valmiilta annokselta mausteineen päivineen. Maustepussin lisäämisen myötä tästä annoksesta ei kuitenkaan löytynyt enää juuri mitään kehumisen arvoista. Nuudelit eivät maistuneet yhtään miltään, mikä saattoi olla kuitenkin hyvä asia, koska itse soppa hyvin herkullisen näköisestä tummasta väristään huolimatta maistui lähinnä suolalle, hielle, ja itkulle. On vaikea ymmärtää miten tämä peräti 1,89 euroa keittiömestaria köyhdyttänyt sotku saattoi olla niin onnettoman tylsän makuinen, että jopa mikä tahansa Maman (se valmistaja) annos olisi ollut parempi hankinta. Niille, joilta koronavirus on vienyt makuaistin aivan kokonaan, tätä uskaltaa suositella. Keittiömestari ei suostu uskomaan, että ohjeiden vastainen, kerettiläinen valmistustapa olisi onnistunut tappamaan kaiken maun tästä hirvityksestä, mutta koska se mahdollisuus on olemassa, otetaan se arvosanassa huomioon. Siitäkin huolimatta, 1,5/5




Yoodles Noodles Country Chicken Flavor


Kaukaisesta Singaporen satamakaupungista kylmään pohjolaan, Kallion Alepaan, ja sieltä niin ikään keittiömestarin uuteen hienoon Saiturinpörssistä löytyneeseen nuudelikulhoon on saapunut jännittävähkö uutuus: Yoodles Noodles. Liemi muistutti ensi hetkestä hajunsa puolesta kanalientä ja siltä se myös maistui. Sopan ankea väri säikäytti muistuttaen Maman kananuudeleista, mutta olikin oikein hyvää, hyvä vaihtoehto muille Mamaan kyllästyneille. Nuudeleista ei ole oikein mitään sanottavaa, maistuivat kyllä hyvin mutta olivat niin tavalliset että ei tullut kotiin kirjoittamista. Koska keittiömestarin halvaannuttava nälkä saattoi tehdä ateriasta hieman paremman kuin mitä se todellisuudessa oli, nuudelien keskinkertaisuuden laadusta ei ehtinyt saamaan selkoa. Edesmenneen John Witherspoonin sanoin: ”Everything tastes good when you're hungry.” 3/5





                Damae Ramen Miso


Mison makuinen nuudelikeitto? Äärimmäisen hämärää, jopa huolestuttavaa. Kelmeän keltainen paketti ei ollenkaan vähennä tuotteen epäilyttävyyttä. Maustepusseja oli paketissa vain yksi, ja sitä nuudelien päälle kaataessa mausteseoksen vieno haju lisäsi ennestään nenäänsä nyrpistelevän keittiömestarin ennakkoluuloja. Tässä vaiheessa mainittakoon, että valmistustapaan on otettu erivapauksia. Lapsellinen kiintymys vanhaan likaiseen vedenkeittimeen on johtanut sen käyttöönottoon nuudelien valmistuksessa. Nuudelit nuudelikippoon, mausteet perään, kiehuvaa vettä niskaan ja kotvanen odotteluaikaa jäähtymiselle. Keitto oli valmista, ja keittiömestari, tuo epäilevä Tuomas, todellinen luopio, sai jälleen pitkän nenän ja pääsi nauttimaan hattunsa lisäksi herkullisen aterian. Keitto meni täysin yli odotusten. Nuudelien koostumus oli taattua Damaeta ja keitto maistui loppujen lopuksi yllättävänkin samankaltaiselle heidän seesamiversionsa kanssa. Arvosanan antaminen ei ole koskaan ollut vaikeampaa, koska myös ateriaa edeltävä sisusta korventava nälkä on otettava laskuissa huomioon. Kuitenkin, tästä jäi niin hyvä maku sekä fyysisesti, että myös henkisesti, että 4,2/5




       Marutai Kagoshima Tonkotsu Style Noodles & Original Flavored Soup

On jälleen aika nostaa liian pitkään tiskihauteessa levänneet nuudelikulhot pahanhajuisesta ja -värisestä vedestä, antaa niille pikainen huuhtaisu hanan alla ja ryhtyä herkuttelemaan. Hyi olkoon mikä mielikuva. Kuitenkin, tässä sitä nyt ollaan valmiina jatkamaan hyvin alkanutta matkaa.

Kaiken hyvän lisäksi tänään on juhlapäivä, sillä keittiönne mestari on yhden hyvinkin epäonnistuneen yrityksen jälkeen onnistunut luomaan ramen toppingeista herkullisimman, nimittäinen ajitsuke tamagon, maustetun munan. Neljä kuuden minuutin munaa on maustunut soijan, sokerin, mirinin ja veden muodostamassa täydellisessä sopusoinnussa muistaakseni vähän alle pari vuorokautta. Näitä on varmasti mukana myös tulevissa nuudeliarvosteluissa, maininnen siitä.



Vuorossa on hyvin houkuttelevan oloinen Marutain tonkotsukeitto, jollaiset ainakin aiemmin ovat ylittäneet korkeatkin odotukset. Pakkaus on kaunis kuin sika pienenä ja nauhalla sidottu soma kimppu suoria nuudeleita miellyttää miltei jokaista aistia yhtä aikaa. Mutta epäilys herää pakkauksen taakse kurkistettua! Ei ainoatakaan E-koodia. Voiko olla tottakaan? Onneksi pakkauksen kalliin näköinen ulkomuoto häivyttää epäilyksen yhtä nopeasti kuin soppa valmistuu. Eli nopeasti, koska näin kauniita ohuita nuudeleita ei kannata edes keittää, vaan korkeintaan kiehauttaa ihan nopeasti. Maininnan arvoista on myös, että pakkauksessa on (ollut) kaksi annosta omine maustepusseineen. Niistä kuitenkin arvostellaan tällä haavaa vain toinen, sillä ensimmäinen niistä on jo eräänä kauniina nuudelikesäpäivänä kertaalleen syöty.



Kuten arvattiin, maku on taivaallinen. “Original flavor” on osuva kuvaus, tonkotsuhan on klassikko, joka ei petä koskaan. Ei nytkään. Tästä on vaikea sanoa mitään, koska soppa maistui nimenomaan alkuperäiselle. Kenties on kuitenkin olemassa jokin toinen, modernimpi tonkotsu, joka on vieläkin parempi? Haaveilu kannattaa aina. Asiat voisivat aina olla paremmin, joten arvosanaksi tänään

4,5 / 5.






                                                Vifon Vegetarian Flavour


Ihastuttavan viherän paketoinnin lumoama keittiömestari ehti jo ryhtyä kiroamaan nuudelivalintaansa, kun soppa näytti valmistuttuaan uskomattoman pliisulta ja tylsältä. Oikeastaan mikään paketin sisällöstä ei aiheuttanut minkäänlaisia tunteita. Liemi muistutti etäisesti sitä halvempaa kaupan kasvislientä, ja ohuet vehnäiset nuudelit, kuten oikestaan kaikki muukin sai aikaan mielikuvan sniiduilusta, säästämisestä ja köyhyydestä. Viimein sudennälkäiseen kitaan päästyään nuudelit hieman lievittivät pettymystä, mutta 60 gramman pikkupakkaus ei ole riittåvän suuri viemään nälkää kokonaan pois. Luojan kiitos leipää on vielä jäljellä. Herää kysymys, mikä järki edes on valmistaa vihannesten makuisia nuudeliannoksia, kun ne eivät useinkaan maistu millekään, edes vihanneksille. Pakettiin printattu "mild" kuvastaa koko kokemusta oivallisesti. Hyvä nuudeli niille, jotka eivät pidä nuudeleista, tai itsestään.       1,5 / 5






                    Indo Mie Mi Goreng Barbecue Chicken Flavor


Tällä haavaa keittiömestari saapui kotiin nälkäisenä, mutta muuten muuten hyvin tyytyväisenä ja iltapalaksi tarttui käteen vastikään hikisen Aasia-marketin reissun myötä uudelleen täytetyn nuudelihyllyn päällimäinen paketti, joka osoittautui täsmäiskuksi. Grillikanan makuinen piskuinen nudskupussukka sisälsi soijakastikkeen, mausteöljyn ja itse maustepussukan lisäksi hyvin tylsän näköiset ohuet venhänuudelit. Soppakattilan pohjaan iskeytyi myös ruokaympyrää täyttämään yksinäinen pienen pieni luomukananmuna, sääntöjä uhmaten. Sopan teollinen esanssin tuoksu täytti hajunystyrät, vaan ei ollenkaan huonolla tavalla. Juuri vastikään kahden keskioluttuopin nauttineen, ja joiden pehmittämän keittiömestarin täytti silkka laimentamaton optimismi, jota soppa ei missään vaiheessa pettänyt. Liemi oli lukuisten E-lisäaineiden jumalaisessa harmoniassaan yksinkertaisesti herkullista, ja kuin ihmeen kaupalla juuri täydellisen al denteksi jääneet ohuet nuudelit täydensivät kokonaisuuden hienosti. Tämä saattaa olla paras kananuudeliannos hetkeen. Pisteitä vähentää jälleen vain objektiivisuuden nimessä mainittava tuoppien aiheuttama ohikiitävä tyytyväisyystila.       4,1/5







        Cung Dinh Salted Egg


Pitkän nuudelittoman kauden jälkeen kaapista vedettiin keittiömestarille tuntematon tyylikäs uutuus Vietnamin nuudelitaivaasta. Suolatun kananmunan makuinen nuudeliannos kuulostaa niin 7-11-tuotteelta, että vastustaa kyllä ehkä voisi, mutta ei kannata. Pyörehkö, hyvänkokoinen nuudelikiekko mahtui uuteen hienoon nuudelikattilaan helposti ja pussista paljastui peräti kolme lisäkeainepussia. Herkulliset hienmakuiset soijapallerot, keltainen maustejauhe ja erikoinen, kostea, paakkuinen ja oranssi maustetahna. Silmäys paketin takakanteen kertoo, että näinkin yksinkertainen tuote voi sisältää noin 400 eri ainesta, ensimmäisenä mainitun palmuöljyn lisäksi mm. “0,22% katkarapuja (ÄYRIÄINEN)” ja “suolattua munajauhetta (MUNANkeltuainen jauhe (MUNA)”. Vegaanit hereillä!


Nuudelit olivat aika perus, eivätkä imeneet sopan makua itseensä yhtään. Syödessä olisi pitänyt lusikoida enemmän keittoa naamaan, sillä soppa itsessään oli aivan kirkkaan oranssista ja hyvin erityisellä tavalla maustettua. Sitä on vaikea kuvailla, mutta jos sulkee silmät ja oikein kovasti kulmat kurtussa yrittää ajatella suolattua kananmunaa, ja vain suolattua kananumunaa, voi sen maistaa keitossa. Uskomatonta. Maku oli raikkaan erilainen ja oikein hyvä, mutta saattoi blandaantua hieman liikaa soppaan, ohjeissa kun kehotettiin kaatamaan vesi pois. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä kokeilu, mutta jäi kaihoisasti kaipaamaan jotain muutakin, kuin keittiömestari kesää. Kaiho on kuitenkin hyvä tunne, joten 3/5








                                        Nissin Kyushu Tonkotsu Flavor


Oman keittiönsä mestari, aivan kuten kukin on, tuli tänään hieman lounasajan jälkeen nälkäiseksi ja hetken nuudelikaapilla aikaa vietettyään päätyi tekemään varsin onnistuneen valinnan. Käpäläänsä hän nappasi miellyttävän vihreän pakkauksen, joka sisälsi Nissinin Kyushu Tonkotsu Flavor-nuudeliannoksen.


Samean harmaa soppa ei värillään herättänyt odotuksia tai tunteita, mutta valmistuessaan soppa tuotti hyvin miellyttävää ruokaisaa tuoksua, joka ei varmastikaan pettäisi. Myös Nissin lienee muodostunut keittiömestarin päässä hyvin luotettavaksi valmistajaksi. Japanin eteläisimmän pääsaaren (ainakaan silloin kun keittiömestari oli ala-asteella, ei Okinawaa laskettu pääsaarten kerhoon) tuotteet ovat myös ennen pärjänneet arvosteluissa hienosti.


Toinen toistaan maukkaampien E-koodiaineiden lisäksi tämän keiton erikoisuutena oli maustepussista löytyneet, ravintoarvoiltaan hyvinkin järkevät seesaminsiemenet. Itse keitto oli todella hyvää, täyttävän ja ruokaisan makuista, kuten tonkotsulta on lupa odottaa. Nälkäinen keittiömestari hotki annoksen kitaansa viimeistä tippaa myöten, mikä on maininnan arvoista, sillä toisinaan hyvänkin annoksen jäljiltä ikkunalaudalle huitaistu jämäliemen sisältävä nuudelikulho löytyy ikkunalaudalta verhon takaa vasta parin päivän päästä. Vaikkei tämä juurikaan poikennut muista lihaisista nuudeliannoksista siemeniä lukuunottamatta, oli kokemus kuitenkin pelkästään miellyttävän positiivinen, sielukas, lempeä. 4/5




                          Vi-Fon Instant Bean Thread Crab Flavor

                            (& Mushroom Lobster Flavoured Ball)


Tämänkertaisen myöhäisen lounasaterian ovat meille valmistaneet vietnamilaiset, maailman mukavin kansa, sitkeät sissit, nuo Aasian suomalaiset (monessakin mielessä). Paketista paljastui vermicelli-tyyppiset lasinuudelit, mausteöljy, sekä ravun makuinen soppaseospussukka. Rapujuhlan kunniaksi tänään soppaan saapui uiskentelemaan lisäkkeeksi naapurimaa Malesian erikoisuus, Mushroom-yhtiön hummerin makuinen kalapallo. Kalapallo keitettiin vedessä, 8 minuuttia.

Itse nuudelien koostumus kiinnitti huomion kumisuudellaan ja jopa mereneläväisyydellään. Tämä saattaa olla toppahousuisille vauvasuille raskauttava asiankanta, mutta monissa eri medium-tulisissa liemissä kovaksi keitetty keittiömestari ilahtui ikihyviksi nuudelien erilaisuudesta. Niissä oli hieman riisinuudelia, mutta sisällysluettelo paljastaa niiden koostuvan lähinnä peruna- ja mungpaputärkkelyksestä?

Liemi oli todella herkullinen, kirkas ja sopivan rapuisa. Se nosti tämän setin tasoa todella ja saattaisi toimia hienosti vaikkapa perinteisempien vehnänuudelien kanssa.

Lisäkkeeksi soppaan nakatut, aasiakaupasta heräteostoksena löytyneet kalapallot sen sijaan olivat ihan jees, mutta tahnaksi ajettuna ja palloksi muotoiltuna ei ikävä kyllä miellyttänyt koostumuksellaan ja purutuntumallaan, jota voisi myös myös kuvailla pehmeän kumiseksi. Pannulla paistaminen saattaisi pelastaa tai ainakin auttaa asiaan. Itse hummerin tai edes ravun makua niistä oli hieman vaikea löytää, vaan maku muistutti enemmän teollista ja keinotekoista, jumalatonta ja luonnotonta useiden eri merenelävien sekasotkua. Sisällysluettelo ei suostu myöntämään, mitä kalalajeja palloon on vangittu tai mistä ne on pyydystetty. Ei paikallisen aasiakaupan paras tuote.


Nuudelit 4/5

Kalapallot 2,5/5





                                            Hao Hao Sautee Flavor


Mitä ihminen tekee, kun edellisestä ateriasta on jo vuorokausi ja nälkä alkaa kiljua ärsyttävästi? Hän avaa nuudelikaappinsa oven ja valitsee sieltä kaikista esteettisesti miellyttävimmän pakkauksen.


Niin tänään arvosteluvuoroon pääsee Vietnamilainen Hao Haon Sautee, eli ruskistuksen makuinen nuudeli. Ennestään tuttu valmistaja, sekä jo mainittu vetävän näköinen pakkaus lisäsivät heitteille jätetyn ja nälkiintyneen nuudelikeittiömestarin henkilökohtaisia odotuksia annoksen suhteen. Huomion kiinnitti jo ennen keittämistä sävyltään hieman tavallista tummempi nuudelikiekko, sekä mausteiden vähyys. Heti nuudelikulhoon jouduttuaan annos paljasti jo tuoksuillaan ja olemuksellaan lunastavansa odotukset. Vaikka itse nuudelit olivatkin hieman kevyen ja ohuen oloiset, ehtivät ne kulhossa lihoa erinomaisesta, hyvin mausteisesta, muttei suinkaan tulisesta liemestä juuri sopivasti.


Toisinaan Aasiassa maustehässäkkäesansseille annetaan täysin niille kuulumattomia, omakeksimiä nimiä markkinointisyistä ja vaikka niin on käynyt tälläkin erää, ei tämä käynyt edes mielessäkään ennen kuin kulho oli typityhjä. Ruskistuksen makua tästä on hieman hankalaa lähteä etsimään, vaikka vaatimattoman keittiömestarin paletti onkin hienostuneempi kuin yhdenkään teistä maallikoista.


Tämä on niin hyvä tuote, että näitä kannattaa 74 gramman pakkauksen pienuudesta johtuen ostaa kaksi, koska tällä kertaa santsaaminen olisi maistunut. Tunnelma oli erinomainen, seura hyvää ja ruoka vielä parempaa. Ehdottomasti yksi parhaista nuudeleista, joita k-mestarin pitkällä, mutta vehreällä nuudeliuralla on tullut vastaan.


Cảm ơn vi bưa ăn!






Nissin Demae Ramen Beef

Tervetuloa. Tällä erää testissä oli Nissinin naudanlihan makuinen nuudelisoppanen. Siis oli, koska se tuli juuri hetki sitten sisäistettyä niin uskomattomalla intensiteetillä, että käsiin jäi vain muisto, sekä nopeasti katoava nuudelikulhon lämpö. Kun yhdistetään kaksi niin luotettavaa ja mieluisaa asiaa, kuin tonkotsu ja Nissin, ei lopputulos voi olla mitään vähempää kuin mieltä ja vatsalaukkua ylentävä kokemus. (Ei siis sillä lailla, vaan sillä lailla.) Vaan hetkinen, eihän tonkotsu ole naudanlihan, vaan porsaanlihan makuinen. Nyt täytyy hetkinen meditoida.


Noniin, nyt on selvitty hämmästyksen pahimmasta ikeestä ja homma on selvä. Vaikkei tämä varsinaisesti ollutkaan tonkotsua, vaikka lähes idioottimainen keittiömestari sen sellaisena nielaisikin, oli se silti aivan todella herkullista. Vaikea sanoa mitään pahaa, maku on juuri sellainen millaiseksi jokainen lukija sen kuvitella saattaa, lihaisa ja täyteläinen, ruokaisa. Miltei täydellinen. Nissinin jokainen nuudeliannos tähän saakka on ollut toinen toistaan parempi, joten jokainen saa itse päättää suosikkinsa. Tämä on aivan samalla viivalla ainakin kanan, seesamin ja mison kanssa.


Lopuksi, keittiömestari huomasi sisällysluettelosta mielenkiintoisen yksityiskohdan, sillä sieltä löytyi ihka aitoa lihalientä. Erikoista. Mutta keittiömestarin soijapoikuus lienee vielä tallella, joten ei syytä huoleen. Vegaanit! Teitä on varoitettu.



                    Mama Chicken Flavor



On tullut aika saattaa päätökseen tämä lähes ikuisuudelta tuntunut nuudeliseikkailu. Miehekäs nostalgian kyynel (vain yksi) silmäkulmassaan tyhjyyttään itkevää nuudelikaappiaan tonkinut keittiömestarimme löysi N-hyllyltään vain vanhan kunnon Maman kananuudelipakkauksen. Tuo irvikuva, petturi ja luopio, johon kyllästyneisyydestä tämä koko matka aikanaan alkoi. Miltä se maistuisi nälkäiselle herran vuonna 2025? Tunnelma on aivan kuin Lontoossa loppukesästä 1976. Vanha on väistymässä ja ilmassa puhaltaa tuulia jostain ennen kokemattomasta paikasta, mutta kukaan ei oikein vielä tiedä tarkkaan mitä on tapahtumassa. Mikä oikein on ensi kesän seuraava hittiruoka?


Tuttuun tapaan paketista löytyi litteiden nuudelien lisäksi maustepussi, jonka sivussa chilipulveri, sekä harmaan sävyistä oljyä sisältävä säkki. Näistä käyttämättä jäi chili. Sen sijaan annokseen lisättiin poikkeuksellisesti pieni tiraus Go-Tanin srirachaa.


Nuudeleiden koostumus ei ole paras mahdollinen, mutta liukkaat litteät nuudelit imivät itseensä maustepussin makuja oikein miellyttävästi. Oikeastaan kaikki tapahtui yhtä äkkiä ja arvaamattomasti kuin miten tuote kaapista löytyikin. Nuudelit kitaansa ahdettuaan ja jälkiruoaksi liemen ryystettyään kokkimestari ei voinut käsittää mitä juuri oli tapahtunut. Annos oli nimittäin erittäin hyvä. Juuri tämä nuudeli ei suinkaan ole valikoitunut vahingossa kokin nuoruusvuosien tärkeimmäksi ravinnon lähteeksi Mountain Dewin ja Lidlin pakastepizzojen ohella. Annoksen todellinen MVP ja työmyyrä on maustepussi. Liemi on sakeaa, mutta kuitenkin yhtäaikaa kevyen ja ruokaisan makuista. Nälkä nostaa pisteitä, mutta kyllä tämän syö mielellään ja jopa kiittää, varsinkin selkäsaunan uhalla. Hyvä perustuote, muttei paras.

3,9/5





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

                                             SUURI NUUDELIPOUSTAUS II Niin ne nuudelivuodet vierivät ja eilisistä kulhollisista on muistona...